Epic не збирається забороняти ігри NFT у відповідь на позицію Minecraft

Бос компанії Epic Games Тім Суїні заявив, що компанія не заборонятиме продаж ігор з NFT на своїй платформі в Epic Games Store, стверджуючи, що неправильно "втручатися" у те, як розробники створюють свої ігри.


У середу Mojang - студія, що належить Microsoft, яка створює Minecraft, - заявила, що не планує підтримувати NFT у грі, у статті, яка була відзначена гравцями.

Користувач Твіттера запитав Суїні, чи Epic займе аналогічну позицію.

“Розробники мають бути вільними вирішувати, як створювати свої ігри”, - відповів Суїні. “А ви вільні вирішувати, чи грати у них”.

“Я вважаю, що магазини та виробники операційних систем не повинні втручатися, нав'язуючи іншим свої погляди. Ми точно не робитимемо цього”.

NFT – це унікальні не взаємозамінні одиниці даних, що зберігаються в децентралізованій книзі, званій блокчейн, які дозволяють користувачам купувати та продавати цифрові активи, такі як внутрішньоігрові предмети чи твори мистецтва.

Коли пізніше в цій темі його запитали, як цей стандарт застосовуватиметься до компанії, яка бажає опублікувати ненависний контент на платформі Epic, Суїні пояснив, що компанія має редакційні рекомендації, але в даний час NFT не підпадає під них.

“Магазин може вирішити не виносити подібних суджень та розміщувати у себе все, що законно, або провести кордон між основними прийнятними нормами, як це робимо ми, або приймати лише ті ігри, які відповідають особистим переконанням власника”, - сказав Суїні, пояснюючи, чому спірна технологія не буде повністю заборонена.

У заяві Mojang у середу пояснювалося, що технологія NFT буде порушенням Правил з використання Minecraft.

“Щоб забезпечити гравцям Minecraft безпечний та інклюзивний досвід, технології блокчейн не дозволяється інтегрувати в наші клієнтські та серверні програми, а також не дозволяється використовувати внутрішньоігровий контент Minecraft, такий як світи, скіни, предмети персони або інші моди, за допомогою технології блокчейн для створення дефіцитних цифрових активів”, - йдеться у заяві.

Створення колекційних NFT, які гравці могли б купувати або заробляти, суперечило б "цінностям Minecraft - творчій інтеграції та спільній грі" та "створило б сценарій заможних та незаможних", додається в повідомленні.

Згідно з щорічним звітом Game Developers Conference про стан ігрової індустрії, в якому було опитано понад 2 700 розробників щодо своєї роботи 70% з них заявили, що не зацікавлені у додаванні NFT до своїх ігор.

У червні продажі NFT впали до 12-місячного мінімуму на тлі ширшого уповільнення криптовалютного ринку, вартість якого знизилася від приблизно 3 трлн доларів у листопаді 2021 року до менше 1 трлн доларів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як знайти "сумний" мем Кіану Рівза в Cyberpunk 2077 після оновлення 2.1

Мод Stray замінює котяче нявкання на "Джейсон!"